حمل و نقل زمینی یکی از قدیمی ترین شیوه های جابجایی کالا در سراسر جهان هستی است که قدمتی به طول عمر انسان ها بر روی کره زمین دارد. حمل و نقل نظامی نیز در وهله اول به صورت زمینی انجام می شد البته در روش های ساده تر و ابتدایی تر که به عبور کردن از راه ها، کوه ها و کوهستان ها و مسیرهای ساده یا صعب العبور منتهی می شد. امروزه حمل و نقل زمینی و به تبع آن حمل و نقل نظامی از روش زمینی پیشرفت های بسیار زیادی داشته است و انواع وسایل مدرن و صنایع سنگین را در سطح جهان به خود اختصاص داده است. در این مقاله می خواهیم به بررسی جوانب مختلف حمل و نظامی به صورت زمینی بپردازیم.
سیستم های حمل و نقل زمینی کدامند؟
- شبکه های ریلی اعم از شبکه های ریلی مربوط به جابجایی قطارهای مسافر بری، حمل کالا، مترو و مونوریل
- شبکه های جاده ای اعم از بزرگراه ها و جاده ها
- شبکه های حمل و نقل عمومی، زیرساخت ها و لوازم آن
- خطوط مخصوص دوچرخه
- شبکه راههای عابر پیاده و قوانین مربوط به آن
انواع حمل و نقل زمینی کدامند؟
انواع روش های حمل و نقل زمینی که باعث اتصال جوامع و تبادل کالا و جابجایی انسان ها می شوند حمل و نقل جاده ای و حمل و نقل ریلی نام دارند. حمل و نقل جاده ای افراد عموما با اتوبوس و خودرو صورت می گیرد و حمل و نقل جاده ای کالاها نیز با استفاده از انواع کامیون ها می باشد.
حمل و نقل ریلی نیز شیوه رایج حمل کالا یا مسافر برای مسافت های دور یا خارج از کشور به حساب می آید. البته در بسیاری از کشورهای پیشرفته از این روش برای جابجایی مسافر در مسیرهای کوتاه نیز استفاده می گردد.
حمل و نقل زمینی نظامی به چه معناست؟
حمل و جابجایی کالاهای نظامی و همچنین نیروهای نظامی یک کشور در راستای دفاع از کشور یا تامین امنیت در زمانی خارج از زمان جنگ (صلح) بر عهده سیستم حمل و نقل نظامی است که یکی از آن ها همین روش زمینی است.
حمل و نقل زمینی نظامی حساسیت بالایی در زمان جنگ و حتی در زمان صلح برای آمادگی نیروهای مسلح دارد. تجربه جنگ هایی که طی سالیان قبل به وقوع پیوسته است به دولت ها و کشورهای درگیر و سایر کشورها، استراتژی ها و راه هایی را برای بهینه سازی و توسعه امکانات نظامی و همچنین تامین امنیت در این نوع از حمل و نقل را آموزش داده است که مجموعه آنها را لجستیک می نامیم. بنابراین لجستیک یکی از مهمترین اصطلاحات مطرح شده در زمینه حمل و نقل نظامی است.
لجستیک و اهمیت آن در سیستم حمل و نقل زمینی و نظامی
لجستیک نظامی در تمام ادوار تاریخ به عنوان شاه راهی برای حفاظت از مرزهای کشورها مطرح بوده است. لجستیک نظامی اهمیت و مزایای زیادی دارد که یکی از آن ها توسعه شبکه های حمل و نقل نظامی یک کشور مانند شبکه ریلی و شبکه جاده ای است که برای تامین امنیت آن ها صورت می گیرد.
این امر علاوه بر مزایایی که برای حمل و نقل نظامی به دنبال دارد موجب توسعه زیرساخت های حمل و نقل زمینی در کشورها با هدف ترانزیت کالا، جابه جایی مسافر، توسعه روابط تجاری و اجتماعی میان کشورها و خارج از برنامه های نظامی نیز میشود. لجستیک نظامی به عنوان علم برنامه ریزی، انجام حرکت و حفظ نیرو در عملیات نظامی به موارد ذیل می پردازد:
- طراحی و توسعه، به دست آوردن، ذخیره سازی، حرکت، توزیع، نگهداری، تخلیه و دفع مواد
- حرکت در زمان های ضروری، تخلیه و بستری شدن پرسنل
- ایجاد ساختمان، نگهداری، بهره برداری و استفاده از امکانات موجود با حداکثر بهره وری قابل امکان
- اخذ تسهیلات و خدمات برای توسعه اهداف نظامی و غیرنظامی
- پشتیبانی پزشکی و ارائه خدمات بهداشتی
- ایجاد، بررسی، توسعه و حفظ امنیت شبکههای حمل و نقل جادهای و ریلی
- انتخاب مسیر، تهیه یا انتخاب وسایل نقلیه، بستن قرارداد با شرکت های دولتی و خصوصی حمل و نقل و برنامه ریزی حمل و نقل
- تداوم و پشتیبانی مستمر از عملیات های نظامی
- همکاری و هماهنگی دقیق بین اجزای مختلف سازمان نظامی
- تسهیل امور حمل ونقل در اعزام نیروهای نظامی و ادوات جنگی به جبهه ها و مراکز نظامی
نقش سرعت در حمل و نقل نظامی از روش زمینی
به جرات می توان گفت که سرعت داشتن و یا افزایش سرعت اجرای وظایف و بایدها و نبایدهای نظامی، مهمترین مسئله ایست که باعث می شود تا عملیات نظامی یک کشور در مقابل کشورهای دیگر از ارزش و اهمیت زیادی برخوردار گردد. درواقع بهتر است این گونه بگوییم که سرعت عاملی تعیین کننده و کاملا حیاتی در حمل و نقل زمینی نظامی و لجستیک نظامی است.
بخش قابل توجهی از تصمیمات مربوط به حمل و نقل در لجستیک نظامی، نتیجه روزها و ماه ها بررسی، تلاش، عملیات، شناسایی و هماهنگی هستند؛ این در حالی است که خود عملیات حمل و نقل باید در کمترین زمان ممکن و با بالاترین سرعت موجود صورت پذیرد. بسیاری از اوقات موفقیت در یک عملیات نظامی، کاملا به سرعت حمل و نقل نظامی بستگی دارد. بنابراین سرعت نقش اساسی در لجستیک زمینی دارد.
اهمیت سیستم اطلاعات جغرافیایی در لجستیک زمینی
اهمیت سیستم های جغرافیایی در حمل و نقل زمینی و بخصوص برای حمل و نقل نظامی از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار است. برای فرماندهان نظامی اطلاع از محل دقیق مکان های مورد نظر و بخصوص مقاصدی که در راه دارند بسیار حائز اهمیت است. سیستم اطلاعات جغرافیایی، اطلاعات مکان دار فضایی را با اطلاعات جغرافیایی که از یک پدیده خاص بر روی نقشه قابل مشاهده است مرتبط می سازد.
بنابراین اطلاعات به شکل عوارض جغرافیایی در رایانه های نظامی ذخیره می شوند یک مثال بارز در این زمینه شبکه راه هاست که به شکل شماری از خطوط تعریف شده روی نقشه های جغرافیایی و نظامی ظاهر می شوند. فرماندهان نظامی برای دستیابی به اطلاعات مربوط به جاده ها همانند شناسایی نوع جاده، قدمت احداث و کیفیت آن باید به پایگاه اطلاعاتی داده های مرتبط با آن مراجعه کنند.
شرکت های حمل و نقل و خدمات حمل و نقل زمینی نظامی
شاید تصور کنید که خدمات حمل و نقل نظامی از روش زمینی صرفا باید توسط ارگان های مربوط به نظام و امنیت ملی صورت گیرد حال آنکه این گونه نیست و امروزه شرکت های خصوصی بسیار زیادی در سراسر جهان برای ارائه خدمات حمل و نقل زمینی نظامی فعالیت می کنند. شرکت حمل و نقل … یکی از شرکت های ایرانی می باشد که در زمینه های ذکر شده مبادرت به ارائه خدمات حمل و نقل زمینی و نظامی نموده است.
همه خدمات ارائه شده توسط شرکت حمل و نقل … با توجه به اصول و قوانین حمل و نقل جاده و ریلی در قوانین داخلی و بین المللی می باشد. هم اکنون می توانید جهت دریافت مشاوره با شماره تلفن های درج شده در همین صفحه از وب سایت … تماس بگیرید.