امروزه به منظور ترانزیت کالاهای مختلف در صنعت حمل و نقل شاهد انواع مختلفی از ماشین های حمل جاده ای هستیم. در این بین یکی از موضوعات بسیار مهم انواع این دسته از ماشین ها و ویژگی های هر یک از این ماشین ها است.
در همین راستا در این مطلب قصد داریم تا به بررسی این مسئله پرداخته و بیان کنیم که چه ماشین های حمل جاده ای وجود دارند و هر یک از آن ها دارای چه قابلیت ها و ویژگی هایی هستند. پس با ما همراه باشید تا به بررسی این مسئله مهم بپردازیم.
کامیون
کامیون یکی از ماشین های حمل جاده ای است که مدل های مختلفی دارند. از کامیون ها به منظور حمل و نقل بارهای سنگین استفاده می شود. همچنین ظرفیت کامیون ها به نسبت یکدیگر تفاوت داشته و ظرفیت آن ها از چهار تن به بالا است.
خاور
خاور یکی از انواع این ماشین ها است که در آن اتاق راننده و اتاق بار به شکل دو محفظه جدا است. ظرفیت حمل بار خاور کمتر از ۴ تن است.
تریلی
تریلی یکی دیگر از ماشین های حمل جاده ای است. تریلی یکی از انواع کامیون ها است و برای حمل بار سنگین از آن استفاده می شود. تریلی ها توانایی حمل بار تا ۲۴ تن را دارند.
کامیونت
کامیونت ها از دیگر انواع ماشین های حمل جاده ای هستند که تا ۶ تن ظرفیت حمل بار داشته و شما می توانید کالاهای مختلفی را با استفاده از این ماشین جا به جا کنید.
از مهم ترین انواع خاور و کامیونت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- خاور روباز
- خاور مسقف
- خاور کمپرسی
- خاور بغل بازشو
- خاور یخچالی
ماشین حمل بار اطاق دار
به دسته ای از ماشین های حمل و نقل جاده ای که در آن شاهد یک اتاقک برای حمل بار هستیم، ماشین حمل بار اطاق دار می گویند. این ماشین ها بهترین گزینه برای حمل و نقل کالای تولیدی در مسیرهای شهری و بین شهری هستند.
از مهم ترین ویژگی هایی این دسته از این ماشین ها می توان به سبکی، مقاومت بالا، استحکام بالا و عایق بودن در برابر سرما و گرما اشاره کرد. اگر بخواهیم شما را با انواع ماشین حمل بار اطاق دار آشنا کنیم، می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- ماشین حمل بار اطاقدار ۶ چرخ
- ماشین حمل بار اطاقدار ۱۰ چرخ
ماشین حمل بار بغلدار چادری
این مدل از ماشین های حمل جاده ای برای ترانزیت و حمل و نقل محموله های ترانزیتی و کم حجم استفاده می شود. ظرفیت این دسته از ماشین ها با توجه به وزن کامیون تعیین می شود و شاهد تولید ماشین هایی در این طبقه بندی با ظرفیت ۲۵ تن نیز هستیم.
ماشین حمل بار بغلدار
این مدل از ماشین های حمل جاده ای مثل کامیون های اطاقدار است اما ظرفیت وزنی و حجمی آن ها بیشتر است. ظرفیت کل این دسته از ماشین ها ۴۰ تن است.
ماشین حمل بار کفی
ماشین های کفی دسته ای از ماشین های حمل جاده ای هستند که از آن ها برای حمل ماشین آلات، فلزات، کلاف های فلزی استفاده می شود. ظرفیت کل این دسته از ماشین ها تا ۳۰ تن است.
ماشین حمل بار سقف دار
ماشین هایی که قسمت بار آن دارای محفظه سرپوشیده است و معمولا برای حمل و نقل وسایل حساس با وزن کم و حجم زیاد از آن ها استفاده می شود، ماشین حمل بار سقف دار نامیده می شود.
ماشین حمل بار کمپرسی
به دسته ای از کامیون های اتاق داری که تخلیه بار آن با استفاده از دستگاه کمپرس انجام می شود، ماشین حمل بار کمپرسی گفته می شود.
ماشین حمل بار تیغه دار
این دسته از ماشین ها به نحوی هستند که قسمت بار آن ها با استفاده از تیغه از طول به دو نیمه مساوی تقسیم می شود.
ماشین حمل بار یخچال دار
این دسته از ماشین ها، کامیون های سقف داری هستند که در قسمت بار آن ها شاهد نصب تجهیزات سردکننده هستیم و از آن ها برای حمل و نقل محصولاتی استفاده می شود که لازم است تا در طی فرآیند ترانزیت سرد و خنک باقی بمانند.
ماشین حمل بار تانکر
به کامیون هایی که قسمت بار آن ها به صورت مخزن بسته بوده و برای حمل انواع مایعات از آن ها استفاده می شود، ماشین حمل بار تانکر گفته می شود.
ماشین حمل بار مخلوط کن
این دسته از کامیون ها معمولا در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. ماشین حمل بار مخلوط کن به نحوی است که در قسمت بار آن شاهد یک مخزن بسته و دستگاه مخلوط کن هستیم. این نوع کامیون برای مخلوط و میکس کردن مواد تشکیل دهنده بتن مورد استفاده قرار می گیرد.
سایر ماشین های مخصوص حمل جاده ای
علاوه بر ماشین های گفته شده، امروزه شاهد انواع دیگری از ماشین های حمل و نقل جاده ای هستیم. اگر بخواهیم از این مدل ماشین ها نام ببریم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ماشین حمل بار کامیونت
- ماشین حمل بار کشنده
- ماشین حمل بار بوژی
- ماشین حمل بار نیسان
- ماشین حمل بار وانت بار
- ماشین حمل بار بارسی
- وانت بار با ظرفیت حمل بار نیم تن
- وانت بار با ظرفیت حمل بار سه چهارم تن
- وانت بار با ظرفیت حمل بار بالای یک تن
- ماشین حمل بار ایسوزو
- کامیونت ایسوزو ۵.۲ تن
- کامیونت ایسوزو ۶ تن
- کامیونت ایسوزو ۸ تن