یکی از رایج ترین روش های حمل و نقل در اغلب کشورهای دنیا، حمل و نقل جاده ای است. البته حمل و نقل جاده ای تنها به حمل کالا در مسیرهای داخلی یک کشور ختم نشده و بسیاری از کشورها مبادلات کالایی خود را به همین روش انجام می دهند. که پایه اصلی این نوع از حمل و نقل، کامیون های حمل جاده ای هستند.
برای مثال یکی از معمول ترین روش های حمل کالا که هزینه پایینی برای ارسال کننده کالا در پی دارد، کامیون های حمل جاده ای است. شرکت های زیادی وظیفه حمل کالا در داخل کشور و یا به صورت بین المللی را قبول کرده اند و معمولا در جاده های اصلی کشور می توانید حضور این نوع کامیون ها را که در حال انتقال انواع مختلفی از کالا هستند را مشاهده کنید.
مزیت های حمل و نقل جاده ای
- یکی از مهم ترین مزیت هایی که می توان برای این روش حمل و نقل اشاره کرد هزینه بسیار پایین آن است. در مقایسه با روش های حمل کالا مانند کشتی و هواپیما این روش بسیار مقرون به صرفه تر به نظر می رسد.
- احتمال آنکه به کالای مورد نظر آسیب وارد شود کاهش پیدا کرده و کالا در سلامت بیشتری به مقصد خواهد رسید.
- یکی از روش هایی که می تواند محصول را به صورت مستقیم از تولید کننده به دست مصرف کننده برساند حمل و نقل جاده ای و کامیون های حمل جاده ای می باشد.
- در جاهایی که هیچ پل و یا زیر ساخت هوایی وجود ندارد به خوبی می توان از کامیون های حمل جاده ای برای حمل کالا بهره برد.
- این روش در مقایسه با سایر روش های انتقال کالا ساده تر به نظر می رسد.
معایب حمل کالا با کامیون های حمل جاده ای
- یکی از معایبی که حمل به صورت حمل جاده ای دارد عدم رسیدن کالا در زمان هایی است که شرایط جوی در وضعیت خوبی قرار ندارد. برای مثال اگر بارش سنگین برف در جاده وجود داشته باشد رانندگی را با مشکلات زیادی مواجه می کند و گاهی حمل کالا با این روش امکان پذیر نیست.
- حوادثی که در جاده های ممکن است بروز پیدا کند نیز از دیگر معایبی است که می توان در مورد حمل کالا با کامیون های حمل جاده ای اشاره کرد.
- سرعت این روش در مقایسه با برخی از روش های انتقال کالا کمتر به نظر می رسد.
انواع کامیون های حمل جاده ای
همان طوری که گفتیم کامیون های حمل جاده ای از جمله متداول ترین روش هایی هستند که کالاها را بین شهرها و کشورهای مختلف انتقال می دهند. موضوعی که در اینجا باید به آن دقت داشت این است که کامیون هایی که این وظیفه را بر عهده دارند در انواع مختلف موجود بوده و هر یک برای انتقال یک کالای خاص مورد استفاده قرار می گیرند.
یکی از انواع کامیون های حمل جاده ای کامیون ها یا تریلی های یخچال دار هستند. محصولاتی که امکان فاسد شدن آنها در هوای آزاد وجود دارد مانند گوشت، مواد غذایی، دارو، میوه، گوشت مرغ و سبزیحات از جمله محصولاتی هستند که باید توسط کامیون های یخچال دار حمل شوند.
کامیون های چادری از دیگر انواع کامیونها هستند. در این نوع کامیون ها محصولاتی انتقال داده می شود که فاسد شدنی نیستند و در ضمن محصول قرار نیست مسافت طولانی را طی کند تا به کشور مقصد برسد.
کامیون های جامبو نیز از دیگر کامیون های حمل جاده ای هستند و ۱۰۰ تا ۱۰۵ مترمکعب ظرفیت دارند. کالاهایی که حداکثر وزن آنها ۲۵ تن است را با این نوع کامیون حمل می کنند.
ایزوتانک ها نیز یکی دیگر از انواع کامیون های حمل جاده ای بوده و چنانچه قرار باشد یک محصول شیمیایی خطرناک و یا غیر خطرناک با آن انتقال داده شود به سراغ ایزوتانک ها می روند. محصولاتی که در کلاس های ۳ و ۴ خطر قرار دارند با این نوع کامیون ها انتقال داده می شوند.
کامیون های کمکر شکن و بوژی را نیز می توان در لیست کامیون های حمل جاده ای قرار داد. کالاهایی که وزن بسیار بالایی داشته و به اصطلاح به کالاهای فوق سنگین معروف هستند توسط این نوع کامیون ها انتقال داده می شوند. این نوع کامیون ها قادرند تا ظرفیت ۶۰ تن را با خود حمل کنند.
هزینه های حمل و نقل جاده ای
هزینه حمل و نقل جاده که با کامیون های حمل و نقل جاده ای انجام می شود به عوامل مختلف بستگی دارد که از آن جمله می توان به عوامل و فاکتورهای زیر اشاره داشت:
- نوع کامیون های حمل
- کیفیت جاده ای که کامیون ها در آن تردد می کنند. از جمله این مسائل می توان به مناسب بودن سطح جاده، ترافیک موجود در آن و غیره اشاره کرد.
- مخارج و دستمزدی که راننده کامیونها دریافت می کند.
- مسیری که کامیون قرار است طی کند نیز از جمله عوامل تاثیر گذار بر روی هزینه حمل و نقل جاده ای به شمار می رود.
در خصوص حمل و نقل جاده ای نیاز به مشاوره دارید؟
ممکن است شما برای جابهجایی کالاهای خود نیاز به حمل و نقل جاده ای داشته باشید و دقیقا ندانید برای این کار باید چه کاری انجام دهید، بدین منظور میتوانید با ما تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان بهرهمند شوید.